Новости од индустријата

Што е леплива белешка?

2023-09-13

A самолепливо ливче, исто така познат како белешка Post-it, е мало парче хартија со лента од лепило што може повторно да се лепи на задната страна. Овие белешки се типично квадратни или правоаголни во форма и доаѓаат во различни големини и бои. Дизајнирани се за лесно прицврстување и отстранување од површини како хартија, ѕидови, компјутерски екрани и документи без да остават остатоци или да предизвикаат штета.


Лепливи белешкичесто се користат за запишување брзи потсетници, белешки или пораки. Тие се популарна алатка и за лична и професионална организација и комуникација, бидејќи можат лесно да се залепат на површини за да служат како привремени потсетници или како средство за споделување информации со другите.Лепливи белешкиисто така често се користат во сесии за бура на идеи, планирање на проекти и други заеднички активности за снимање и преуредување идеи и задачи.


Најпознатиот бренд на лепливи белешки е „Post-it“, кој беше претставен од 3M кон крајот на 1970-тите и оттогаш стана сеприсутен канцелариски и канцелариски производ.




We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept