Новости од индустријата

Што е мека копија

2021-10-18
Мека копија се однесува на ракописот пред пронаоѓањето на печатењето.
Пред пронаоѓањето на печатењето, ширењето на книгите можеше само да се копира. Во династијата Танг, гравирањето и печатењето се зголемија, но тоа не беше вообичаено, а повеќето книги сè уште беа копирани. Дури и во династијата Сонг, печатењето станало популарно, а некои книги што не биле барани сè уште биле копирани.
Од средината на династијата Минг, тибетските сликари постепено станаа зависни од династиите Сонг и Јуан.
Како што се Куншан Је's Longzhutang, Ningbo Fan's Tianyi Pavilion, Shanyin Qi's Danshengtang, Changshu Xiangji's Jigu Pavilion, Feng's Kongni павилјонот, Qian's Shugutang, Qiantang Wu's Pinghuazhai, Yuyao Lu's Family Whixiiang Baojianizt Зграда, кулата Нанхаи Конгши Ју ексју , Сужоу Хуангши Лиџу, Рене Лоу Данќиан Џингше, Куќа со осум илјади томови Кјантанг Дингши, Колибата со сламен врв на Чангшу Џоу.
Или копирајте го лично, или обучете група луѓе да бидат одговорни за копирање книги. Не само што калиграфијата е уредна, туку и споредувањето интензивно се разгледува, па затоа Шилин многу го цени. Бидејќи ракописот е поскап од списанието и може да се копира само во еден примерок одеднаш, тој не е толку добар како гравирањето еднаш, кое може да се испечати во стотици примероци, па пазарната цена е повисока од тоа на истото прашање.

Сепак, обичните ракописи често не обрнуваат внимание на споредувањето. Кредибилитетот е помал од печатената верзија. Ракописите кои се уредно напишани и прегледани и прегледани се нарекуваат фини ракописи; ако се направени од познати уметници, тие се нарекуваат славни машки (или нечии) ракописи; ако се копирани од ретки мантри, тие се нарекуваат ракописи во сенка.




We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept